Onkruid vergaat niet?

De gemeentelijke begraafplaats van Denderleeuw werd deze zomer helemaal overwoekerd door onkruid. Gemeenteraadslid Kristof Slagmulder was niet te spreken over de manier waarop het sp.a-CD&V-gemeentebestuur het onkruid er aanpakte.

Toen de cameraploeg van TV OOST neerstreek op het kerkhof om burgemeester Jo Fonck, die bevoegd is voor de kerkhoven, te interviewen zagen we ’s avonds op tv op de achtergrond heel wat gemeentearbeiders aan de slag om het onkruid in sneltempo te verwijderen. Zelfs het diensthoofd was aanwezig. Deze gemeentearbeiders werden speciaal opgetrommeld voor dit interview. De burgemeester verklaarde in de krant om ook grasmatten te leggen. Dit is natuurlijk geen goed idee want binnen de kortste keren staat het onkruid er opnieuw door.

Op de gemeenteraad pleitte het Vlaams Belang ervoor om samen te werken met de organisatie Pro Natura die heel wat ervaring heeft in o.a. de (her)aanleg van kerkhoven en zij begeleiden gemeenten voor dergelijke werkzaamheden.

Onze fractie vroeg ook extra personeel en wees het gemeentebestuur erop dat het wegbranden van onkruid heel ongezond is voor onze gemeentearbeiders omwille van de verbrandingsgassen. Wij stellen ook voor om de commissie Begraafplaatsen opnieuw samen te roepen zodat er voor de kerkhoven in onze gemeente een duidelijk beleid kan uitgestippeld worden.

Tot slot is er ook nog de problematiek i.v.m. de diefstallen op de kerkhoven. Wanneer zullen eindelijk de mobiele camera’s aangeschaft worden? Nochtans staat dit al geruime tijd gebudgetteerd in de gemeentebegroting.

 

kerkhof               kerkhof2

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...