Voordelig zwemmen ‘over ’t water’? Niet voor iedereen!

Op de gemeenteraad van november werd het samenwerkingsverband in verband met het gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuur tussen Denderleeuw en Liedekerke ter stemming voorgelegd. Door dit samenwerkingsverband kunnen inwoners van Denderleeuw genieten van een voordeeltarief wanneer ze gaan zwemmen in het zwembad van Liedekerke. Verenigingen uit Liedekerke kunnen dan weer gebruik maken van de Denderleeuwse sportinfrastructuur.

De Vlaams Belangfractie vindt het positief dat de Denderleeuwenaren kunnen genieten van een voordeeltarief. Maar… de tariefverlaging voor het gebruik van het zwembad in Liedekerke geldt enkel voor particulieren uit Denderleeuw en helaas niet voor de scholen.

Gemeenteraadslid Christel De Bruecker kaartte dit aan tijdens de gemeenteraad: “Alhoewel scholen het meest gebruik maken van het zwembad, door de verplichte zwemlessen, moeten zij – en dus ook de ouders – nog steeds de volle pot betalen. Zij kunnen helaas volgens deze overeenkomst niet genieten van het voordeeltarief. Het Vlaams Belang vindt dat het voordeeltarief ook voor de scholen zou moeten gelden aangezien wij voorstander zijn van een maximumfactuur in het onderwijs.”

 
zwemmen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...