Wildgroei ‘zelfstandigenkaarten’ voor gemeentepersoneel

= parkeerproblemen inwoners Spoorweglaan

Nieuwe regeling na vraag Vlaams Belang

In het verleden werden door het gemeentebestuur in totaal een 36-tal ‘zelfstandigenkaarten’ uitgereikt aan het (gemeente)personeel dat in het Huis van het Kind (kinderopvang, Kind en Gezin) werkt. Hierdoor ondervonden bewoners van de Spoorweglaan moeilijkheden om in hun eigen straat te parkeren omwille van de auto’s met een ‘zelfstandigenkaart’.

Het Vlaams Belang kaartte de wildgroei van de parkeerkaarten aan en stelde op de gemeenteraad voor om een aantal parkeerplaatsen voor het personeel te voorzien op de pendelparking van de NMBS in de Spoorweglaan omdat er van maandag tot en met vrijdag toch heel wat parkeerplaatsen vrij zijn. De parking staat in deze straat tijdens de weekdagen toch slechts halfvol.

Het gemeentebestuur liet weten dat er in de toekomst 10 parkeerplaatsen op de pendelparking zullen worden voorzien voor het gemeentepersoneel van de kinderopvang dat dagelijks aanwezig moet zijn, 6 kaarten van het type ‘zelfstandigen’ voor dokters, verzorgers, enz. voor Kind en Gezin (zij zijn maar enkele keren per maand aanwezig en soms langer dan twee uur). 17 personeelsleden die slechts 1 à 2 keer in de maand in het Huis van het Kind moeten zijn (minder dan 2 uur) zullen de gewone blauwe kaart moeten gebruiken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...